SPONSORERET indhold
Ovnbagt laks med rucola og kapers
Retten kan serveres både som for- og hovedret. Til en buffet til mange personer kan man bage en hel laksefilet og anrette på et smukt fad. Beregn 150 g laks pr. person til hovedret og ca. det halve til forret.
Ingredienser
Arbejdstid:
20 min.
Bagetid:
5 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer som hovedret)
4 stykker laksefilet (uden skind, i alt 600 g)
2 skalotteløg
½ kg (blomme)tomater
1 bdt rucolasalat
1 spsk saltede kapers
1-2 spsk citronsaft
4 spsk olivenolie
salt og peber
- Pil skalotteløgene og hak dem fint.
- Skær tomaterne i kvarte og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i tern eller strimler.
- Skyl salaten, slyng den tør og hak den groft.
- Vend skalotteløg, tomater, rucola og kapers sammen med citronsaft og olivenolie. Krydr med friskkværnet peber.
- Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad og pensl dem med olivenolie.
- Krydr med salt og peber og steg dem under grillen i ovnen ca. 5 min.
- Læg laksestykkerne over på tallerkner og fordel tomatblandingen over dem.