Ovnbagte selleriskiver med æble, gedeost, parmaskinke og hasselnødder
SPONSORERET indhold

Ovnbagte selleriskiver med æble, gedeost, parmaskinke og hasselnødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rodselleri er fyldt med muligheder, og så er den både billig og smager suverænt godt.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
07. okt. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

1 rodselleri
1 sammenpisket æg
75 g hasselnødder
½ tsk. salt
1 æble
200 g frisk gedeost
2 tsk. friskhakket timian
2 spsk. koldpresset rapsolie eller god nødde- eller olivenolie
Tilbehør:
landbrød

  1. Skær skrællen af sellerien. Skær 4 skiver 1 cm tykke af sellerien. Resten af sellerien kan du bruge i f.eks. suppe eller salat.
  2. Læg skiverne på bagepapir. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min. Tag dem ud, og afkøl dem 5 min. Vend selleriskiverne i sammenpisket æg og herefter i en blanding af hakkede nødder og salt. Læg skiverne på bagepapiret på bagepladen igen. Giv dem 10 min. i ovnen. Tag pladen ud. Skru ovnen op til 225 gr.
  3. Udstik kernehuset af æblet, og skær fire 1 cm tykke æbleringe. Fordel æbleringene over selleriskiverne. Fordel gedeosten over. Drys med timian. Dryp med olie. Stil i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min.