Ovnbraiseret bornholmerhane
SPONSORERET indhold

Ovnbraiseret bornholmerhane

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hanestykkerne titter lige op over skyen, så skindet bliver sprødt.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
08. mar. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
45 min.
Stege/bagetid:
45 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
1 bornholmerhane (ca. 1700 g)
¼ tsk stødt allehånde
salt og peber
15 g smør
250 g store skalotteløg
¾ kg persillerødder
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
frisk timian
1-2 laurbærblade
2 dl hvidvin
6 dl hønsebouillon

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Del hanen i lår og bryst og del stykkerne i halve, så der bliver 8 stykker i alt.
  3. Bland allehånde, salt og peber og gnid det i hanestykkerne.
  4. Brun dem på en pande med smør og læg dem over på et fad.
  5. Pil skalotteløgene og skær dem i kvarte. Skræl persillerødder og skær dem i grove stykker. Vend dem sammen med olivenolie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
  6. Brun dem i ovnen 10 min. Tag dem ud af ovnen og skru ned til 200 grader.
  7. Vend grønsagerne sammen med knust hvidløg, timian og laurbærblade og læg dem i bunden af et ovnfast fad.
  8. Læg hanestykkerneovenpå med skindsiden opad. Hæld vin og bouillon ved, så det lige netop ikke dækker – skindet skal stikke op over væsken.
  9. Sæt fadet i ovnen, til kødet er mørt og skindet sprødt – ca. 30 min.
  10. Hæld væsken over i en gryde og kog den lidt ind. Hæld den over grønsagerne og servér.