Pandekager med chokomousse og passionsfrugt
SPONSORERET indhold

Pandekager med chokomousse og passionsfrugt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Luksusdessert for lækkersultne gæster.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
11. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

200 g mørk chokolade med et kakaoindhold mellem 55-65 %
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
4 spsk. sukker
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
3½ dl piskefløde
Pandekager:
150 g hvedemel
1 dl durumhvedemel
¼ tsk. salt
1 spsk. sukker
6 dl mælk
4 æg
25 g smeltet smør
smør til bagning
Desuden:
4-5 spsk. ahornsirup
Pynt:
evt. hakkede usaltede pistacienødder
6 passionsfrugter
Tilbehør:
flødeskum

  1. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
  2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i. Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladecremen. Kom moussen i en skål. Dæk moussen til, og stil den i køleskab 2-4 timer.
  3. Rør hvedemel, durumhvedemel, salt, sukker og mælk sammen til en jævn blanding. Rør æggene i. Lad dejen hvile 30 min. Rør smørret i.
  4. Bag 12 pandekager på en pande i smeltet smør.
  5. Fyld pandekagerne med chokolademousse. Rul dem sammen, og læg dem på et fad. Dryp med ahornsirup, og pynt evt. med pistacienødder. Giv halve passionsfrugter og flødeskum til.