Pandekager
SPONSORERET indhold

Pandekager med hyld og lemoncurd

Pandekager smager godt året rundt, men denne sommerudgave med hyldeblomster er allerede gået hen og blevet en ny favorit.

Foto: VK Stock
25. jun. 2015 | Opskrift | BoligLiv


Pandekager med hyld og lemoncurd


Ca. 15-20 stk.

4 æg
½ l kærnemælk
½ l sødmælk
10 spsk. olie
500 g mel
2 spsk. vaniljesukker
50 g sukker
1 spsk. bagepulver
Smør og/eller olie til stegning
Hyldeblomster – skyllet og plukket
Lemoncurd (købes i velassorterede supermarkeder) 

1. Pisk æggene sammen med mælk, kærnemælk og olie, til dejen skummer.

2. Bland mel, vaniljesukker, sukker og bagepulver. Pisk de tørre ingredienser sammen med mælkeblandingen. Lad dejen hvile 10 minutter. (Den skal være ret tyk).

3. Kom smør og/eller lidt smagsneutral olie på en lille jernpande eller slip letpande, og bag pandekagerne i 5-7 mm’s tykkelse. De skal være gyldne, inden de vendes med en paletkniv eller spartel.

Server med lemoncurd og friske hyldeblomster.

TIP! Pandekagerne smager fantastisk med marmelader i alle afskygninger. Jordbærmarmelade og hyldeblomster er fabelagtige sammen!

Husk også at lave din egen hyldeblomstsaft, mens der stadig er tid. Lav en ordenlig balje og frys den ned. Få opskriften på den bedste hyldeblomstsaft her.



► SE OGSÅ: Lav smukke glas med hyldeblomstgelé
► SE OGSÅ: Lav den bedste hyldeblomstsaft
► SE OGSÅ: En hyldest til hyldeblomster: 4 skønne opskrifter