SPONSORERET indhold
Skøn panini med aubergine og bresaola
Lækker panini med skønt fyld - de sprøde panini kan sagtens gøre det ud for et let aftensmåltid med en god skål salat til.
Panini til 4 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
1 aubergine
4 spsk. olivenolie
4 flade boller
1 glas grøn pesto
70 g bresaola (1 pakke)
2 tomater
1 pose mozzarella (125 g i drænet vægt)
Sådan laver du panini med aubergine og bresaola
- Tænd ovnen på 200 gr. Skyl auberginen, og skær den i tynde skiver på det lange led. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl aubergineskiver med olivenolie på begge sider.
- Bag auberginerne i 20 min. i ovnen på midterste rille.
- Flæk bollerne, og smør dem med pesto, og fordel bresaola.
- Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Læg tomatskiver og aubergineskiver i bollerne, og læg skiver af mozzarella på toppen.
- Læg bollerne sammen. Rist bollen i en toaster i 5-6 min., til den er blevet flad, og osten er smeltet indeni. Eller rist bollerne i ovnen med noget tungt over sig. Ideen er at få en flad varm sandwich.
Hvad er breseola?
Bresaola er den italienske variant af lufttørret saltet oksefilet, som har modnet i to-tre måneder til den er blevet hård og har fået en dyb rød, næsten lilla farve.
Fremstillingsteknikken stammer fra Valtellina-dalen i regionen Lombardiet i Italien. Den den blev også udviklet i alpedale i Piemonte, hvor særlig Bresaola della Val d’Ossola må fremhæves.
Kødet er magert og mørt og har en sød kraftig lugt.
Kilde: Wikipedia