SPONSORERET indhold
Panna Cotta med lime og sprøde kagestænger
Frisk og lækker panna cotta med syrlig lime og sprøde kanelstænger.
(6 personer)
Ingredienser
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 13 timer, heraf arbejdstid: 1 time
5 dl piskefløde
100 g sukker
1 stang vanilje
1 tsk. reven limeskal
Pynt:
evt. lidt reven limeskal
Desuden:
1 plade butterdej
100 g ren, rå marcipan
1 sammenpisket æggehvide
perlesukker
Tilbehør:
jordbær og ribs
- Panna Cotta med lime: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
- Kom fløde, sukker, udskrabet vaniljestang, vaniljekorn og limeskal i en gryde, og kog det op. Fjern vaniljestangen. Knug husblassen, og rør den i.
- Fordel cremen i 6 portionsforme eller glas. Lad cremen stivne i køleskabet i mindst 12 timer eller natten over.
- Dyp formene i varmt vand. Løsn kanten med en skarp kniv, og vend panna cottaen ud på tallerkner. Her har vi lavet desserten i glas, så de skal ikke vendes ud. Pynt evt. med lidt reven limeskal.
- Kagestænger: Læg dejpladen på et meldrysset bord. Rul marcipanen ud, så den fylder 1⁄3 af dejpladen på langs.
- Læg marcipanen på dejpladens midte. Fold dejen ind over marcipanen først fra den ene side og så fra den anden side.
- Rul dejen ud, så den har samme størrelse som en plade butterdej.
- Skær dejen i 6 strimler på langs. Sno dejstrimlerne, og læg dem på bagepapir.
- Pensl med æggehvide og drys med perlesukker.
- Bag stængerne ved 180 gr. i ca. 25 min. Afkøl dem, og server dem til panna cottaerne.