Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce
SPONSORERET indhold

Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og dejlig dessert med pære og en lækker karamelsauce.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
02. okt. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Karamelkanelsauce:
175 g sukker
40 g smør
et nip salt
1½ dl piskefløde
1 tsk stødt kanel

Tærte:
1 pakke butterdej ca. 200 g
3 pærer
flormelis
lidt citronsaft

Tilbehør:
vaniljeis

Sådan gør du

Karamelkanelsauce:
Kom sukker i en gryde, og smelt det til gylden karamel ved jævn varme. Tag gryden af varmen, og rør smør og lidt salt i. Opvarm det ved stille varme. Tilsæt piskefløde og kanel under omrøring, og lad det simre kort til gylden karamel. Tag karamelsaucen af varmen, og hæld den på glas. Hvis din karamel er blevet lidt for tyk – når den er afkølet – kan du røre et par skefulde kogende vand i karamellen, og herved opnå en flydende konsistens.

Tærte:
Skær butterdej ud i firkanter eller rektangel. Grav kernehuset ud af pærerne – brug for eksempel bare en lille urtekniv. Skær 2 pærer i tynde skiver på langs. Placer butter­dejen på bageplade med bagepapir, og læg 3-4 skiver pærer taglagt på butterdejen.

Drys med et godt lag flormelis, og bag tærterne ca. 14-16 minutter. ved 200 grader, til de er gyldne og sprøde. Skær den sidste pære i små tern, og mariner den med lidt citronsaft og 1 spsk karamelsauce.

Anret pæretærten med lidt vaniljeis, marineret pære og karamelkanelsauce.