Påskekage
SPONSORERET indhold

Påskekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den fine påskekage fortjener en flot servering. Jeg har pyntet kagen med marcipanliljer, mimoser og et helt kuld søde kyllinger.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
11. apr. 2020 | Opskrift | Hjemmet
(Ca. 12 stykker)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 45 min.
Fryse-egnet
150 g smør
225 g sukker
3 æg
200 g mel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
revet skal og saft af 1 citron og 1 appelsin (økologiske)
1 dl mælk
Glasur:
250 g flormelis
citronsaft
Pynt:
300 g marcipan
lidt flormelis og gul samt grøn frugtfarve sukkermimoser, appelsinskal, hele nelliker

  1. Pisk blødt smør og sukker godt sammen og pisk æggene i ét ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron og den revne citrusskal i. Rør det i dejen sammen med citrussaft og varm mælk.
  2. Hæld dejen i en velsmurt springform, 22 cm i diam. Bag kagen ved 165-170 grader i ca. 45 min.
  3. Glasur: Rør flormelis og citronsaft sammen til en glasur. Fordel den på kagen.
  4. Pynt: Ælt lidt flormelis i marcipanen. Tag lidt marcipan fra til blade og ælt grøn frugtfarve i. Ælt resten med gul frugtfarve. Form påskeblomster, blade og kyllinger. Kyllingerne har næb af små trekantede citrusskaller og øjne af hele nelliker eller måske et chokoladedryp.