Påskesmåkager
SPONSORERET indhold

Fine påskesmåkager med glasur

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag fine småkager til påske og lad de mindste være med til at pynte dem med glasur i påskens glade farver. Her har vi bagt harer, kaniner og æg - men kun fantasien og dine kageudstikkere sætter grænsen for, hvilke påskesmåkager I kan bage. God fornøjelse.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
11. mar. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(30-40 stk.)

Ingredienser

250 g hvedemel
½ tsk. hjortetakssalt
2 tsk. vaniljesukker
125 g smør
85 g sukker
2 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
1 æg
udstikkerforme, f.eks. harer, kaniner og en rund el. oval form
Pynteglasur:
250 g flormelis
1 bæger past. æggehvider
Desuden:
levnedsmiddelfarve
sukkerkugler til øjne
lyserødt kagedrys

  1. Bland hvedemel, hjortetakssalt og vaniljesukker i en skål. Skær smørret i tern, og kom dem i skålen. Smuldr det hele sammen. Kom sukker, appelsinskal og æg i. Ælt det sammen. Stil dejen i køleskab ca. ½ time.
  2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Udstik kagerne.
  3. Læg kagerne på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ca. 8 min. ved 200 gr. midt i ovnen.
  4. Pisk flormelis og æggehvide sammen i en skål med håndmikser, det må godt blive lidt luftigt – men kun lidt.
  5. Farv glasuren med levnedsmiddelfarve. Brug evt. en sprøjtepose med en lille tylle til at pynte kagerne med. Brug fantasien, og pynt kagerne, som du gerne vil have dem.