SPONSORERET indhold
Fine påskesmåkager med glasur
Bag fine småkager til påske og lad de mindste være med til at pynte dem med glasur i påskens glade farver. Her har vi bagt harer, kaniner og æg - men kun fantasien og dine kageudstikkere sætter grænsen for, hvilke påskesmåkager I kan bage. God fornøjelse.
(30-40 stk.)
Ingredienser
250 g hvedemel
½ tsk. hjortetakssalt
2 tsk. vaniljesukker
125 g smør
85 g sukker
2 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
1 æg
udstikkerforme, f.eks. harer, kaniner og en rund el. oval form
Pynteglasur:
250 g flormelis
1 bæger past. æggehvider
Desuden:
levnedsmiddelfarve
sukkerkugler til øjne
lyserødt kagedrys
- Bland hvedemel, hjortetakssalt og vaniljesukker i en skål. Skær smørret i tern, og kom dem i skålen. Smuldr det hele sammen. Kom sukker, appelsinskal og æg i. Ælt det sammen. Stil dejen i køleskab ca. ½ time.
- Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Udstik kagerne.
- Læg kagerne på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ca. 8 min. ved 200 gr. midt i ovnen.
- Pisk flormelis og æggehvide sammen i en skål med håndmikser, det må godt blive lidt luftigt – men kun lidt.
- Farv glasuren med levnedsmiddelfarve. Brug evt. en sprøjtepose med en lille tylle til at pynte kagerne med. Brug fantasien, og pynt kagerne, som du gerne vil have dem.