Ingredienser
1 løg
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 renset rød chili
1 spsk. olivenolie
50 g bacon i små tern
400 g hakket oksekød,
maks. 10 % fedt
1 ds. flåede hakkede tomater
2 dl bouillon
2 tsk. tørret oregano
salt, peber
400 g båndpasta
Tilbehør
friskrevet parmesan og salat
Pynt
evt. 1 tsk. revet usprøjtet citronskal
- Hak løg, bladselleri, hvidløg, gulerødder og chili fint. Pas på chilien, er den meget stærk, så spar på den. Svits grønsagerne i olie i en gryde. Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve. tilsæt tomater, bouillon og oregano. Lad saucen simre ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte.
- Vend pastaen i kødsaucen, og server straks med friskrevet parmesan og salat. Pynt evt. med citronskal.