Pastasalat med små oksefrikadeller og gremolata
SPONSORERET indhold

Pastasalat med små oksefrikadeller og gremolata

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En herlig sommervenlig gang pastasalat med delikate oksefrikadeller

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. sep. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Oksefrikadeller:
400-500 g hakket oksekød
salt og peber
1 lille løg/rødløg (finthakket eller revet)
1 fed hvidløg (knust)
1 æg
½-1 dl mælk
3 spsk rasp
2 spsk pinjekerner (ristede og hakkede)
3 spsk hakket persille og oregano
1 spsk olivenolie til stegning
Pastasalat:
300 g kort pasta
250 g grønne bønner
1 spsk citronsaft
1 spsk balsamico
3 spsk jomfruolivenolie
1 frisk chili (finthakket)
salt og peber
500 g solmodne tomater (i både)
Gremolata:
2 spsk hakket persille
1 fed hvidløg (finthakket)
1 usprøjtet citron

  1. Rør kødet med 1 tsk salt og rør de andre ingredienser i. Form farsen til 24-28 små runde frikadeller og læg dem i køleskabet ½ times tid.
  2. Brun dem på en pande med olie, skru lidt ned og steg dem i alt ca. 8 min. Læg dem til afkøling.
  3. Gremolata: Bland persille, hvidløg og fintrevet citronskal.
  4. Kog pastaen efter pakkens anvisning og tilsæt de rensede bønner de sidste 4 min. af kogetiden. Hæld det hele i en sigte og skyl med koldt vand.
  5. Pisk citronsaft, balsamico og olivenolie sammen og krydr med chili, salt og peber.
  6. Vend pastaen og bønnerne med dressingen og tilsæt tomater. Anret med frikadeller og drys med gremolata.