Pavlova med kiwi
SPONSORERET indhold

Pavlova med kiwi

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Pavlova er New Zealands nationaldessert. Her er den serveret med kiwifrugt og jordbær, men man serverer den også med andre friske bær som blåbær og hindbær.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jesper Glyrskov
03. apr. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 personer

Ingredienser

3 æggehvider af mellemstore æg
1/2 tsk. vaniljeessens
3 3/4 dl sukker
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. vineddike
4 spsk. kogende vand
Desuden:
1 spsk. smeltet smør
2-3 tsk. majsstivelse
Desuden:
4 dl piskefløde
3-5 kiwifrugter
evt. 10 jordbær i skiver
evt. frisk mynte til pynt

  1. Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5 min.
  2. Smør en springform på 22 cm i diameter med lidt smør. Klip bagepapir til – først en rund bund som lægges i formen, så papir til formens sider. Pensl bagepapiret med smeltet smør, sigt majsstivelse over, og kom marengsen i formen. Bag pavlovaen i ovnen ved 180 gr. i 10 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr. og bag videre 45 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaen køle helt af. En p avlova skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
  3. Pisk fløden til skum, og fordel den over pavlovaen. Skræl kiwifrugterne, skær dem i skiver, og fordel skiverne over flødeskummet evt. sammen med jordbærskiver, og pynt evt. med frisk mynte.