Opskrift på peanutbutterkage med ananas
SPONSORERET indhold

Peanutbutterkage med ananas

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne peanutbutterkage med ananas er både smuk og utroligt lækker. Opskrift af Annemette Voss.

Af: Kicki Thomsen Foto: Sif Meincke
21. jun. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
10 personer

Ingredienser

Peanutbutterkage:
100 g smør, blødt
1 dl peanutbutter
100 g brun farin
2 æg (str. M)
½ dl sødmælk
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
140 g sød ananas, uden skræl

Chokoladeglasur:
150 g god, mørk chokolade
80 g smør

Pynt:
10 ananaskirsebær
1 spsk peanuts

Sådan gør du

Sådan gør du:

Peanutbutterkage:
 
Pisk det bløde smør, peanutbutter og brun farin luftigt. Rør æggene i et ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt mælken. ❱ Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker ned i dejen. Hak ananassen i grove stykker, og rør det hele sammen til en ensartet dej. Smør en bageform på ca. 18 cm i diameter, og drys den med lidt mel. Fordel dejen heri, og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 40-45 minutter, til kagen er gylden og giver let efter ved tryk. Afkøl kagen lidt i formen, og vend den ud på et serveringsfad.

Chokoladeglasur:
Hak chokoladen fint. Smelt smørret i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Tilsæt chokoladen, og rør det sammen til en glat chokoladeglasur. Lad glasuren svale i en lille, ren skål. Når glasuren er tyknet lidt, hælder du den over kagen. Afslut med friske ananaskirsebær og hakkede peanuts.