Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: 45 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
500 g kartofler (skrubbede, stykker)
3-4 gulerødder (skiver)
1 lille knoldselleri (skrubbede, stykker)
2 spsk olivenolie
2 stk. julesalat (strimler)
1 dl piskefløde
50 g blåskimmelost
4 højrebsbøffer (med fedtkant)
ca. 3 spsk knust sort peber
salt
Tilbehør:
hvedebrød
Drys:
kruspersille
- Bland grønsagerne med olie på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne ca. 45 min. i en 200 grader varm ovn, til de er møre og gyldne. Krydr med salt.
- Salat: Smuldr osten, rør den sammen med fløden til en dressing og vend salaten i.
- Bøfferne: Smelt fedtet fra bøfferne på panden (se tips her på siderne). Krydr begge sider af bøfferne med peber. Skru op for varmen og brun hurtigt kødet på begge sider. Krydr med salt. Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige. De skal have ca. 3 min. på hver side.
- Anret bøfferne med bagte grønsager og julesalat med ostedressing og drys med persille. Servér brød til.