Pebernødder a la Lagkagehuset
Foto: Columbus Leth | Pebernødder a la Lagkagehuset.
BoligLiv

Opskrift på pebernødder a la Lagkagehuset

Pebernødder a la Lagkagehuset

Opskriften på årets bedste pebernødder kommer fra Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset.

Af Lone Kjær 16.nov.2017 Mad

Ca. 250 stk. pebernødder

Pebernødder a la Lagkagehuset

250 g smør

250 g sukker
1 dl piskefløde
500 g hvedemel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron

Sådan laver du pebernødder a la Lagkagehuset


1. Tænd ovnen på 200 grader. 

 

2. Pisk smør og sukker med en elpisker til en ensartet cremet masse. Tilsæt fløde, og pisk ved laveste hastighed.

 

PRØV OGSÅ: Julesnegle, ingefærkager, chokoladecookies og snebolde - skønne opskrifter til en dag i køkkenet med de mindste

 

3. Bland hvedemel med krydderier, bagepulver og natron, og rør i dejen, til den er nogenlunde fast. Ælt dejen sammen med hænderne. 

 

4. Del dejen i mindre stykker. Tril dejstykkerne til pølser på tykkelse med en lillefinger.

 

SE MERE: Spanskrør med lun chokoladecreme

 

5. Skær dejen i små stykker på ca. 1 cm. Tryk nogle af dem let flade i toppen, og tril andre. Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-8 min., til de er gyldne. Afkøl pebernødderne, før de kommes i en kagedåse.

 

SE OGSÅ: Klassiske pebernødder

SE OGSÅ: Glutenfri pebernødder

SE OGSÅ: Pebernødder med citron og mandler

Tip

Pebernødderne bliver bløde, hvis de er pakket ind i cellofan i flere dage. Pak derfor først pebernødderne i cellofanposer, lige før de skal gives væk.

Henter...