Pebernødder med citron og mandler
SPONSORERET indhold

Pebernødder med citron og mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bliv klar til mange gode julestunder med dejlige pebernødder.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
14. dec. 2015 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 200 stk. pebernødder

Ingredienser

Pebernødder med citron og mandler

500 g hvedemel
250 g smør
100 g brun farin
1 tsk hjortetakssalt
1/2 tsk friskkværnet hvid peber
1 tsk stødt muskatnød
2 tsk fintrevet citronskal
75 g mandler (hakkede)
1 dl vand

Sådan laver du pebernødder med citron og mandler

Smuldr mel og smør, evt. i en foodprocessor, og bland brun farin, krydderier, revet citronskal og mandler i. Saml dejen med vand.


Rul dejen til fingertykke pølser. Del dem i cm-store stykker.


Rul hvert stykke til en kugle. Sæt pebernødderne på bagepapir på en bageplade.


Bag pebernødderne i midten af en 200 grader varm ovn, til de er lysebrune, ca. 15 min. Afkøl pebernødderne på rist.


De afkølede pebernødder opbevares i en lufttæt dåse eller beholder.

 

SE OGSÅ: Glutenfri pebernødder

SE OGSÅ: Klassiske pebernødder

SE OGSÅ: Louise Bruuns sunde pebernødder