Peberrullepølse med persille
SPONSORERET indhold

Peberrullepølse med persille

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
27. okt. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
1 rullepølse

Ingredienser

1 saltet svineslag ca. 1½ kg (bestil det hos slagteren et par dage før, du skal bruge det. Sig, at du gerne vil have det uden alt for meget fedt, og at du skal bruge det til rullepølse)
kødsnor
Saltlage:
2 l vand
300 g groft salt
200 g sukker
2 laurbærblade
10 hele peberkorn
3-4 stilke persille
Fyld:
2 tsk. groftkværnet peber, eller kom hele peberkorn i en morter og knus dem
½ tsk. stødt allehånde
2 tsk. salt
1 dl hakket løg
2 dl hakket persille
Til kogelagen:
2 laurbærblade
1 løg
20 peberkorn
Tilbehør:
rugbrød, god sky (gerne fra en god slagter)
rødløgsringe
evt. også kapers

  1. Kog og afkøl saltlagen. Kom den i en stor glasskål. Læg slaget heri. Læg en tallerken over, så kødet bliver under lagen.
  2. Dæk skålen til med plastfilm. Stil den i køleskab. Lad slaget trække 2 døgn.
  3. Tag slaget op af saltlagen, og læg det på et stort skærebræt. Bank evt. slaget lidt ud, så tykkelsen er ensartet.
  4. Drys med peber og allehånde. Fordel løg og persille over. Rul stramt sammen, som en roulade. Snør pølsen stramt med en bomuldskødsnor.
  5. Bring en gryde vand i kog, der skal være nok til lige at kunne dække pølsen. Kom laurbærblade, løg, peberkorn og pølsen i. Bring vandet i kog. Lad pølsen småkoge ca. 2 timer under låg. Tag pølsen op på et fad. Lad den køle af, til den er lunken. Læg pølsen i en fryseegnet plastpose, den kan også tåle varme. Læg pølsen i posen i en rullepølsepresse eller i en brødform med en mindre form over. Læg noget tungt i den øverste form, og bind evt. formene stramt sammen med snor. Stil pølsen i køleskab natten over.
  6. Skær kødet i tynde skiver.