Penne med friske tomater
Ansjoser fungerer ofte som krydderi i pastaretter, og de giver en fin smag.
Ingredienser
350 g tomater på grene
salt, peber
350 g fuldkornspenne, f.eks. med spelt eller kamut
2 spsk olivenolie
2 fed fintsnittede hvidløg
1 udkernet, fintsnittet chili
et par hakkede ansjoser
½ dl kogevand fra pastaen
groft stødt, sort peber, evt. salt
1 bdt. basilikum
50 g reven parmesan eller pecorino
Sådan gør du:
Begynd med tomaterne: Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 13 min., til skindet revner let. Du skal ikke tage dem af grenene. Drys dem med lidt salt og peber. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Afdryp og hold pastaen varm. Gem en smule af kogevandet. Varm olien og sauter hvidløg, chili og ansjoser et par minutter og tilsæt lidt kogevand fra pastaen. Smag til med peber og evt. salt. Vend pastaen i saucen sammen med masser af basilikum og server med tomatklaserne på toppen og reven ost.