Ingredienser
Ingredienser:
2 små ferske pølser (se tip)
1 løg
2 fed hvidløg
200 g pasta penne
1 spsk. olivenolie
saften af ½ citron
revet skal af ½ citron (økologisk)
¼ tsk. chiliflager
250 g daddeltomater (eller 1 dåse hele, flåede cherrytomater)
40 g friskrevet parmesanost
5 stilke basilikum hakket groft
20 g smør
- Tryk farsen ud af pølserne, og form den til små boller.
- Bring vand til pastaen i kog.
- Steg kødbollerne med hakket løg og hvidløg, chili og fintrevet citronskal. Når bollerne er gennemstegte, koges de af med citronsaft.
- Kom smør i en anden pande, og steg halve tomater kort.
- Kog pasta efter anvisning på pakken, men stop ca. 1 min., før de er færdige. Hæld vandet fra, men gem det, og kom pastaen i panden til tomaterne, og sving rundt. Kom lidt kogevand ved, drys med friskrevet ost og grofthakket basilikum. Ryst panden, så osten aldrig når at sætte sig i bunden af panden. Hæld de små kødboller over, og servér straks.