Ingredienser
Arbejdstid: ca. 30 min.
Hævetid: 15-20 timer
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede
½ liter vand
1⁄3 pakke gær
2 spsk olie
250 g groft hvedemel (grahamsmel)
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
25 g hørfrø
1½ tsk groft salt
ca. 700 g hvedemel
- Rør smuldret gær ud i lidt af vandet. Tilsæt olie, groft hvedemel, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt. Tilsæt derefter gradvist hvedemelet.
- Ælt dejen glat og smidig. Dejen skal være fugtig og ikke for tør. Sæt den tildækket i køleskabet i 10-15 timer eller evt. lidt længere.
- Ælt dejen igennem, form 10 boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade og tryk dem lidt flade. Lad bollerne hæve ca. 1 time, til de har næsten dobbelt størrelse.
- Bag bollerne ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Bank på bunden af en bolle. Den er færdigbagt, når det lyder hult.