sådan bager du pirogger
SPONSORERET indhold

Pirogger med laks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre pirogger med laks - bag piroggerne og server dem lune til f.eks. en hyggelig brunch.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Thit Klein
28. mar. 2017 | Opskrift | Hjemmet
20 stk. pirogger | Total: 45 min

Ingredienser

½ pakke gær
3½ dl vand (lunkent)
1 tsk. groft salt
2 spsk. olie
125 g rugmel
ca. 425 g hvedemel

Fyld:
750 g laks (filet)
salt og friskkværnet peber
3 æggeblommer (brug æggehviderne til marengskagen)
1 lime
200 g cremefraiche (eller2 dl piskefløde)
1 æg (til pensling)

Tilbehør:
salat
saften fra limen

Sådan bager du pirogger

1. Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet, salt, olie og rugmel. Rør hvedemel i, til dejen er fast. Ælt den glat og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 45 min.

Fyld:
2. Hak en tredjedel af laksen i små terninger.

3. Kom resten af laksen i en foodprocessor, krydr med salt og peber, og kør, til laksen har ensartet konsistens. Tilsæt æggeblommer, limeskal og cremefraiche. Kør hurtigt,  til farsen er glat – men ikke for længe, da den kan blive grynet. Bland laksefarsen med de små stykker laks.

4. Ælt dejen igennem, og del den i 20 stykker. Tril dem ud til cirkler på ca. 10 cm i diameter, og læg en stor spiseskefuld laksefyld på midten af hver dejcirkel. Fold dejen sammen om fyldet. Der skal være et lille hul i sammenføjningen, så
dampen kan slippe ud. 

SE OGSÅ: Nem og lækker hønsesalat

5. Sæt piroggerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 20 min.

6. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i 20-25 min. ved 200 grader. Afkøl på bagerist. 

7. Servér piroggerne med små fine salater med limesaft over.

SE MERE: Røget laksemousse

Anbefalet til dig