Ingredienser
Arbejdstid: 15 min.
Hævetid, dej: ca. 1 time
Bagetid: 10-12 min.
Kan fryses ubagt og bages frossen
Pizzadej:
15 g gær
2 dl lunkent vand
300 g italiensk mel
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
Fyld:
½ glas færdigkøbt tomatsovs (eller ½ dåse hakkede tomater)
lidt tørret basilikum eller oregano
125 g mozzarellaost
1 chorizopølse
salt og peber
- Rør gæren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i. Ælt dejen ca. 5 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.
- Del dejen i to stykker, form dem til kugler og rul dem flade med en kagerulle.
- Fordél sovsen på dejen, så der holdes en kant fri på 1-2 cm. Hvis der bruges hakkede tomater, så krydr med tørret basilikum eller oregano, salt og peber. Læg osteskiver og pølseskiver oven på sovsen og bag pizzaerne ved stærk varme 225-250 grader midt i ovnen 10-12 min.