Pizza med tomat og parmaskinke
SPONSORERET indhold

Pizza med tomat og parmaskinke

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
22. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
25 g gær
3 ½ dl vand (lunkent)
½ dl olivenolie
1 spsk groft salt
175 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
ca. 425 g hvedemel
Fyld:
2 spsk olivenolie
4 tomater (skiver)
8-12 skiver lufttørret skinke
125 g fast ost (reven)
Drys:
2 håndfulde friske basilikumblade

  1. Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør fuldkornshvedemel og derefter hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
  2. Ælt den grundigt, til den er glat og smidig. Læg dejen i en skål, dæk den til og lad den hæve i 1 time ved stuetemperatur.
  3. Ælt dejen igennem og rul den ud til fire pizzabunde. Læg dejen på bagepapir på en bradepande.
  4. Fyld: Pensl pizzaerne med olie. Fordél tomat og skinke på pizzabunden. Drys med ost.
  5. Bag pizzaerne ved 225 grader i 15-20 min., til de er gennembagte. Drys med basilikumblade ved servering.