Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
25 g gær
3 ½ dl vand (lunkent)
½ dl olivenolie
1 spsk groft salt
175 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
ca. 425 g hvedemel
Fyld:
2 spsk olivenolie
4 tomater (skiver)
8-12 skiver lufttørret skinke
125 g fast ost (reven)
Drys:
2 håndfulde friske basilikumblade
- Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør fuldkornshvedemel og derefter hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
- Ælt den grundigt, til den er glat og smidig. Læg dejen i en skål, dæk den til og lad den hæve i 1 time ved stuetemperatur.
- Ælt dejen igennem og rul den ud til fire pizzabunde. Læg dejen på bagepapir på en bradepande.
- Fyld: Pensl pizzaerne med olie. Fordél tomat og skinke på pizzabunden. Drys med ost.
- Bag pizzaerne ved 225 grader i 15-20 min., til de er gennembagte. Drys med basilikumblade ved servering.