SPONSORERET indhold
Blomsterbergs plumkage
Vi bager en skøn plumkage, for på denne tid af året kan der ikke komme for mange gode sager i en kage.
Kage til ca. 12 personer
Ingredienser
Mette Blomsterbergs plumkage
Fyld:
50 g rosiner
50 g syltet appelsinskal i tern
50 g valnødder, grofthakkede
50 g usaltede pistaciekerner, grofthakkede
50 g hele røde cocktailbær
1 spsk hvedemel.
Dej:
150 g sukker
100 g ren rå marcipan
150 g smør, stuetempereret
3 æg
150 g hvedemel
Sådan laver du Mette Blomsterbergs plumkage
- Alt fyldet vendes sammen med hvedemelet. Ælt sukker og marcipan sammen med hænderne. Tilsæt smørret, en anelse ad gangen – det er vigtigt at få marcipanklumperne helt væk, før der tilsættes yderligere smør.
- Tilsæt æggene ét ad gangen. Hele den fedtede masse kommes op i en røreskål. Heri sigtes 150 g mel og fyldet tilsættes. Vend det hele forsigtigt sammen til en ensartet dej.
- Fordel dejen i en springform, diam. ca. 22 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – oliér formen, før du lægger papiret i.
- Klip en rund cirkel bagepapir til bunden samt én lang strimmel til siden, så du undgår folder i papiret – og dermed kagen.
- Plumkagen bages ved 165 grader ca. 35-40 minutter, tages ud af formen og afkøles.
SE OGSÅ: Blomsterbergs julehjerter
SE OGSÅ: Blomsterbergs julekarameller
3 gode råd til plumkagen
- Vælg hel sukat og appelsin- eller pomeransskal, hvis du kan skaffe den. Prøv i delikatesseforretninger, hos etniske grønthandlere og i velassorterede supermarkeder.
- Andre tørrede frugter, abrikos f.eks., kan erstatte nogle af dem, der er opgivet i opskriften.
- Kagen kan evt. dryppes med nogle skefulde cognac og trække nogle dage inden serveringen.