Pølsehorn med rødkålscoleslaw
Pølsehornene er nemme at have med i madpakken - både din og ungernes!
Ingredienser
3,5 dl lunken vand
10 g gær
1 tsk salt
20 g skummetmælkspulver
2 spsk olie
60 g havreklid
50 g fibersund
220-250 g hvid hvedemel
2 spsk sesamfrø
16 pølser, f.eks. Løgismose
Salat til 2 personer
100 g spidskål
100 g rødkål
100 g kvark
2 spsk mayonnaise
2 spsk rapsolie med citron
1 tsk karry
½ tsk stødt muskat
2 spsk nigealla frø
revet citronskal (øko) og 1 spsk citronsaft
evt. 3-5 drb flydende sødemiddel
Sådan laver du pølsehorn med rødkåls-coleslaw
1. Tag en stor skål, da dejen hæver meget.
2. Rør gæret ud i det lunkne vand.
3. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør grundigt i dejen til melet er rørt godt ud. Stil dejen til hævning ca. 6 timer.
4. Del pølserne, så du får 16 stykker. Tag en portion dej med to spiseskeer, og gør dem våde med vand. Tryk dejen ud over pølsestykket. Lav i alt 16 pølsehorn.
5. Bag pølsehornene i ovnen i 25-30 min ved 200 grader.
6. Snit kålen i tynde strimler. Vend det i kvark, mayonnaise, karry, olie, stødt muskat, salt og peber. Rist nigellafrøene på en tør mande med mandler. Lad det køle af. Vend nigeallafrøene i salaten og hak mandlerne og drys dem over.
200 kcal pr pølsehorn
230 kcal pr portion med salat
Prøv også lammecurry med kikærter
Tip:
Pølsehornene kan fryses!