Opskrift på porchetta
SPONSORERET indhold

Porchetta

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det kan være svært at lave porchetta i mindre portioner end denne. Men bare rolig, hvis ikke det hele bliver spist, kan resterne nydes i en fantastisk sandwich, dagen derpå.

Af: Anders Christophersen, Branko, Erik Söderberg, Scarpetta/Cofoco
29. jun. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
9

Ingredienser

2-3 kg svinebryst uden svær og ben

1 lille bundt rosmarin

1 lille  bundt timian

2 skalotteløg

3 fed hvidløg

salt og peber

Sådan laver du porchetta

Start med at hakke skalotteløg, hvidløg, rosmarin og timian nogenlunde fint.

Læg svinebrystet med indersiden op af og krydr med salt og peber. Fordel urter, løg og hvidløg jævnt udover hele brystet. Rul stramt op ­ligesom når man laver rullesteg. Bind stramt med kødsnor og sæt til side et par timer.

Tænd ovnen på 250 grader. 

Brun porchettaen af i ca. 20 min. Den skal være flot gylden over det hele. Sænk ovnenes temperatur til  150 grader og steg porchettaen steges færdig. Det tager ca. en times tid. Brug evt. et stegetermometer og tag stegen ud, når den er 58 grader inde i midten.

Lad den trække i minimum en halv times tid inden den serveres. Dette er utroligt vigtigt, da den ellers vil tabe en masse saft når den skæres og på den måde blive tør og kedelig.

Se også opskriften på moules marinière med fennikel