Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Klassisk porretærte er lækkert både til frokost og som aftensmad.

Porretærte

Porretærte

Skøn opskrift på porretærte - tærten er vegetarisk, men du kan sagtens tilføje list hakket skinke eller bacon til porretærten, hvis du har lyst. Her får du opskriften:

Bedømmelse
Ca. 10 stykker porretærte

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
Fryse-egnet

Dej til porretærte:
150 g smør
125 g hvedemel
75 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
½ tsk fint salt
1 æg

Fyld til porretærte:
5 porrer (ringe)
2 spsk smør
2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk tørret
salt og frisk kværnet peber
3 æg (sammenpiskede)
2½ dl sødmælk eller fløde
50 g mild ost (revet)

Sådan laver du porretærte

  1. Smuldr smør og mel med salt (evt. i foodprocessor). Saml dejen med et æg.
  2. Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter).
  3. Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
  4. Forbag den i en 225 grader varm ovn i 10 min.
  5. Fyld: Steg porrerne bløde ved svag varme i smør.
  6. Krydr med timian, salt og peber.
  7. Tilsæt mælk eller fløde og æg.
  8. Sæt den forbagte tærteform på en bageplade og hæld forsigtigt fyldet i.
  9. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i en forvarmet ovn i 25-30 min., til den er fast.
  10. Drys med ost de sidste 5 min. af bagetiden. Servér med godt brød.

Ingredienser

12

Tilberedning

ca. 45 MIN.

Type

Tærte

Specialkost

Vegetarisk

Kategori

Hovedret

Nationalitet

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok