Porretærte opskrift
SPONSORERET indhold

Klassisk porretærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn opskrift på porretærte - tærten er vegetarisk, men du kan sagtens tilføje lidt hakket skinke eller bacon til porretærten, hvis du har lyst. Her får du opskriften:

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. sep. 2019 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 10 stykker porretærte | Total: 45 min

Ingredienser

Opskriften indeholder sponsorerede links
Arbejdstid: 45 min.

Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
Fryse-egnet

Dej til porretærte:
150 g smør
125 g hvedemel
75 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
½ tsk fint salt
1 æg

Fyld til porretærte:
5 porrer (ringe)
2 spsk smør
2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk tørret
salt og frisk kværnet peber
3 æg (sammenpiskede)
2½ dl sødmælk eller fløde
50 g mild ost (revet)

Sådan laver du porretærte

  1. Smuldr smør og mel med salt (evt. i foodprocessor). Saml dejen med et æg.
  2. Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Rul dejen ud, og beklæd en tærteform (24 cm i diameter).
  3. Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
  4. Forbag den i en 225 grader varm ovn i 10 min.
  5. Fyld: Steg porrerne bløde ved svag varme i smør.
  6. Krydr med timian, salt og peber.
  7. Tilsæt mælk eller fløde og æg.
  8. Sæt den forbagte tærteform på en bageplade, og hæld forsigtigt fyldet i.
  9. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i en forvarmet ovn i 25-30 min., til den er fast.
  10. Drys med ost de sidste 5 min. af bagetiden. Servér med godt brød.

    En god foodprocessor gør den nemt at lave en god mørdej på ingen tid. Find den hos KitchenOne.dk

Pift porretærten op ved at tilføje kød

Den klassiske porretærte er som bekendt vegetarisk, men hvis du for eksempel har rester til overs fra den kylling, du fik til aftensmad i går, så kan du med fordel bruge det i din porretærte. På den måde får du brugt dine rester fra dagen før, så maden ikke går til spilde.

Du kan bruge mange forskellige slags kød, hvis du ønsker at lave din porretærte en lille smule anderledes denne gang. Du kan tilføje alt fra bacon til laks. Det er kun din fantasi, der sætter grænser - eller dine smagsløg.

Tærter bliver aldrig kedelige

Når du laver tærte, så kan du stort set bruge hvad end, du har lyst til som tærtefyld. Du kan tømme køleskabet eller købe dine favoritter ind. Uanset hvad vil du få en delikat og velsmagende tærte ud af det. Netop derfor bliver tærter aldrig kedelige at lave, fordi du kan lave en ny og anderledes variant hver gang.

Du kan tilføje hytteost, cremefraiche eller et andet mælkeprodukt til at binde tærten sammen og gøre den blød og lækker indeni. Du vælger blot det produkt, som du foretrækker eller har stående i køleskabet. Det vil med garanti blive en succes hver gang. Du finder mange flere opskrifter på tærter på ALT.dk.

Lækkert tilbehør til din tærte

Hvis du ønsker tilbehør til din tærte, så findes der et hav af lækre salater, som du kan kombinere med tærter. Du kan blandt andet lave:

  • Broccolisalat
  • Tomatsalat
  • Grønkålssalat
  • Simple bønnefritter

En farverig og smagfuld salat går godt sammen med stort set alle retter, og tærte er ikke en undtagelse. Det kan være lækkert at få en sprød salat til et ovnbagt måltid, og med de friske grøntsager sikrer du også, at du får en varieret og sund kost.