Portionspier med laks og grønsager under butterdejslåg
SPONSORERET indhold

Portionspier med laks og grønsager under butterdejslåg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
14. apr. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Stege/bagetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1-2 porrer (fintsnittede)
1 spsk koldpresset olie
evt. 1-2 fed hvidløg
150 g frisk eller frossen hel spinat
225 g fersk laks uden skind og ben
salt og peber
3-4 spsk cremefraiche
1 tsk dijonsennep
125 g butterdej (optøet)
1 æg
salt og peber

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft eller 220 grader alm. ovnvarme.
  2. Steg de rensede og fintsnittede porrer bløde og blanke i en gryde med olie og krydr med salt og peber og evt. knust hvidløg. Tilsæt skyllede og slyngede spinatblade eller optøet spinat presset fri for væde, og varm igennem under omrøring. Fordel grønsagerne i 4 ovnfaste portionsskåle.
  3. Skær laksen i tern og krydr dem med salt og peber. Stik dem ned mellem grønsagerne. Rør cremefraiche med sennep, salt og peber og læg en skefuld i hver skål.
  4. Rul dejen ud og udstik den til 4 låg lidt større end de ovnfaste skåle. Prik dem med en gaffel, læg dem på skålene og tryk dem til i kanten.
  5. Pisk ægget sammen med et par skefulde vand og pensl butterdejen 2 gange. Sæt skålene i ovnen 15-18 min. – til dejen er gylden og gennembagt.