Ingredienser
Arbejdstid: 50 min.
Stege-/bagetid: 45 min.
Fryseegnede
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g durummel
½ tsk. groft salt
125 g koldt smør
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
1 bundt forårsløg
250 g svampe (f.eks. markchampignon og bøgehatte)
15 g smør
1 fed hvidløg
1-2 spsk. friske timianblade
evt. 50 g parmesanost
salt og peber
Creme:
2 æg
2 dl fløde
3 spsk. bredbladet persille
1 knsp. paprika
- Tærtedej:
Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand. - Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den, så den passer til dine forme (10-12 cm i diameter). Læg dejen i formene, og tryk den godt ind i kanterne. Skær overskydende dej fra, og prik bundene med en gaffel. Sæt dem i køleskabet i 1 times tid eller i fryseren i 20 min.
- Rens forårsløgene, og snit dem fint. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.
- Brun svampene på en pande med smør, og krydr med knust hvidløg, timian, salt og peber. Tag panden af varmen.
- Creme:
Blend æggene med fløde og persilleblade, og smag til med paprika, salt og peber. - Bag tærterne blindt (se nederst) ved 180 grader i 10 min. Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.
- Vend forårsløg sammen med svampe, og fordél blandingen i tærtebundene. Hæld cremen ved, drys evt. med friskrevet parmesanost, og bag tærterne i ca. 25 min.