Quiche med gedeost, bacon og rucola
Tærten er hurtig at lave og er også perfekt til frokost.
Ingredienser
Dej
110 g koldt smør
260 g hvedemel
½/4 tsk groft salt
2-4 spsk koldt vand
ca. 6 skiver bacon (resten af pakken fra onsdag)
1 bundt porrer (den hvide del)
salt og sort peber
100 g frisk gedeost
½ bundt estragon
2 æg
4 toppede spsk fromage frais
½ dl mælk
½ bakke rucola
Sådan laver du quiche
1. Smuldr smørret ud i mel blandet med salt. Saml dejen med koldt vand – lidt ad gangen. Det hele gøres hurtigt og nemt i en foodprocessor. Saml dejen og klem den sammen til en flad, rund bolle. Pak den ind i plastfolie og kom i køleskabet i 30 min.
2. Steg baconen sprød på en tør pande. Læg den stegte bacon til side på en tallerken med køkkenrulle. Snit porrerne i skiver og kom dem i panden med baconfedt. Krydr med salt og peber og steg porrerne et par minutter.
3. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den. Tænd ovnen på 200 grader. Fordel porrer og bacon i tærten og smuldr gedeosten over. Hak estragonen og drys over fyldet. Pisk æg, fromage frais og mælk sammen og hæld det over tærtefyldet.
4. Bag tærten i ca. 30 min til æggemassen har sat sig og dejen er sprød og gylden. Servér med rucola over.
Tip
Tærten smager godt både varm og kold.