Opskrift på rabarber-crumble tærte
SPONSORERET indhold

Rabarber-crumble tærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
29. apr. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

Tærtebund
125 g smør
160 g sukker
2 æg
160 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 knivspids salt
50 g malede mandler
4 spsk. cremefraiche 18 %

Rabarberfyld
250-300 g rabarber skåret i stykker af 2-3 cm
50 g sukker
1 spsk. hvedemel

Crumble
75 g smør
75 g rørsukker
100 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker

Sådan laver du tærten

Tænd ovnen på 180 grader og gå i gang med at lave. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det med sukker og mel. Lad det blot akkurat samle sig. Jo mindre, du har hænderne i crumblen, jo lette-re og sprødere bliver den færdige crumble-overflade. Sæt den derefter til side.

Lav selve tærtebunden ved at røre smørret blødt, lyst og luftigt med sukkeret og tilsæt æggene et ad gangen – rør grundigt mellem hvert æg. Si melet, bagepulver og salt ned i æggeblandingen, tilsæt mandelmel og cremefraiche og vend dejen med en dejskraber til ingredienserne er blandet. Smør en springform eller lignende. Hæld dejen i springformen og fordel rabarberne ud over. Bland melet og sukkeret og drys det ud over rabarberne.

Spred crumblen ud over kagen. Den behøver ikke ligge jævnt, men skal bare spredes i krummer med let hånd. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil en strikkepind kommer ren ud. Lad kagen køle ned til stuetemperatur, og server den alene eller med en klat kold cremefraiche.