Rabarber-hindbær-tærte
SPONSORERET indhold

Rabarber-hindbær-tærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kombiner hindbær og rabarber i denne lækre tærte

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
02. jun. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(1 tærte til 8 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time
Koge/bagetid: 50 min.
Ikke fryse-egnet

Dej:
225 g hvedemel
100 g durumhvedemel
2 spsk sukker
½ tsk salt
150 g koldt smør
1 æg
2-3 spsk iskoldt vand

Fyld:
500 g rabarber
150 g sukker
250 g friske hindbær
3 spsk majsstivelse
Pensling og drys:
1 æg
lidt perlesukker

Tilbehør:
¼ l piskefløde eller ½ l vaniljeis

  1. Dej: Bland de 2 slags mel med sukker og salt og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og iskoldt vand. Form dejen til 2 plader (den ene lidt større end den anden), pak dem ind og sæt dem i køleskabet min. 1 time.
  2. Fyld: Vask rabarberne og skær dem i 3 cm lange stykker. Vend dem sammen med sukker i en gryde og lad dem trække 20-30 min. – til saften er trukket ud. Sæt gryden over varmen og kog det igennem et par min.
  3. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og rør det i rabarberne. Kog det igennem 1 min. og tilsæt hindbærrene. Giv det et hurtigt opkog og hæld det straks i en skål til afkøling.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Rul den store dejplade ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform (ca. 24 cm) med dej. Pensl den indvendigt med sammenpisket æg og sæt den i køleskabet.
  6. Saml dejresterne sammen med den anden dejplade og rul ud. Skær dejen i 1 cm brede strimler. Fordel frugten i den rå tærtebund og læg dejstrimlerne over frugten i rudemønster. Tryk dem godt til i kanten. Pensl med æg og drys med sukker.
  7. Bag tærten midt i ovnen i ca. 45 min. – til dejen er gylden, og frugten bobler. Stil den til afkøling på en rist.
  8. Server tærten lun eller helt afkølet med flødeskum eller vaniljeis.