Rabarber-hyldeblomstsaft
Foto: Line Thit Klein | Få opskriften på rabarber-hyldeblomstsaft
ALT for damerne

Rabarber-hyldeblomstsaft

Rabarber-hyldeblomstsaft

Med sin smag af hyldeblomster og rabarbernes skønne farve, er saften her den perfekte drik til varme sommerdage. Servér den på is, og bland op med vand efter smag.

Af Mette Helbæk 16.jun.2014 Mad

25 MIN.

40 hyldeblomstklaser
1 kg rabarber
1 citron
2 l kogende vand
700 g hvidt sukker.

Sådan laver du rabarber- og hyldeblomstsaft

1. Skyl blomsterklaserne fri for smådyr, og skær rabarberstængler og citron i skiver på ½ cm. Kom det hele op i en stor skål eller gryde.

2. Kog vand og sukker op, og hæld over blomster og rabarber. Rør godt.

3. Dæk med madfilm eller et låg, og lad saften trække i tre dage på køl.

4. Si saften, og hæld den på skoldede flasker eller frys ned til senere brug i plastikposer eller isterningbakker.

5. Saften blandes med vand efter smag ved servering – eller prøv at blande med vodka og isterninger for den skønneste velkomstcocktail til sommerens fester.

PRØV OGSÅ: Kokostoppe

Henter...