Rabarbermazarintærter
Små, saftige tærter med den fineste forening af sød mazarinmasse og syrlige rabarberstængler.
Ingredienser
Af Maja Ambeck Vase
Mørdej:
150 g mel
50 g flormelis
75 g smør, koldt
½ æg
Mazarin:
150 g marcipan
75 g sukker
50 g smør, blødt
1 æg
1 spsk amaretto
(mandellikør) – kan udelades
Rabarber:
1-2 rabarberstængler
3-4 spsk sukker
Pynt:
1 spsk flormelis
Sådan gør du
Mørdej: Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri. Saml dejen med ægget. Vær grundig, men hurtig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl en halv time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd tre mindre tærteforme (ca. 10 cm i diameter) med den.
Mazarin: Riv marcipan groft, og kom alle ingredienserne i en skål. Pisk massen let og luftig. Fordel den i de tre tærtebunde.
Rabarber: Skær rabarber i små stykker, og vend dem i sukker. Placer dem oven på mazarinmassen i cirkler (eller mere tilfældigt). Bag tærterne i ca. 25 minutter ved 175 grader. Hold øje med dem til sidst.
Pynt: Drys tærterne med flormelis lige inden servering.
Tip: De små tærteforme kan bl.a. købes hos Kunst og Køkkentøj, men kan også erstattes af én stor tærteform (ca. 20 cm i diameter).