Rabarberpizza  med vaniljeis
SPONSORERET indhold

Rabarberpizza med vaniljeis

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Pizza er ikke kun med tomat og ost. Prøv den i en sød version med rabarbar og en god skefuld vaniljeis til.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
09. maj. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

½ dl vand
1 lille tsk salt
et nip sukker
15 g gær
ca. 400 g mel, gerne fint durummel

Topping:
3-4 stængler rabarber
2 cm frisk ingefær
25 g smør
1 spsk honning
ca. 1 dl flormelis

Sådan gør du

Rør vand, salt, sukker og gær sammen i en skål, og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er jævn og godt sej i strukturen. Lad dejen hæve 1½ time.
Ælt dejen hurtigt, og del den i 2-3 stykker, og form dem til boller.

Topping:
Skær rabarberne i stykker på 4-5 cm. Er de er tykke, deles de en gang på langs. Riv ingefær på den fine side af rivejernet. Smelt smørret i en lille gryde, fjern gryden fra varmen og rør det med ingefær og honning.

Tænd ovnen på 225-250 grader. Opvarm en bagesten eller en bageplade i ovnen. Drys lidt mel på bordet, og rul en af dejkuglerne ud til en stor ca. 3-4 mm tynd flade. Kom dejen på bagepapir og pensel med ingefærsmør og kom rabarber stykker på. Drys et godt lag flormelis over, og bag rabarberpizzaerne cirka 12-15 minutter, til de er gyldne, og bunden sprød.

Server rabarberpizzaerne med vaniljeis, mynte og friske jordbær.