Rådhuspandekager
Foto: Thomas Hergaard
Hjemmet

Rådhuspandekager - opskrift fra Hjemmet

Rådhuspandekager

Af Katrine Klinken 09.maj.2013 Mad

(10-12 stk.)

Arbejdstid: ca. 1 time
Hvile/afkølingstid: ca. 1 time
Stege/kogetid: 40 min.
Fryse-egnede uden fyld
Pandekager:
3 æg
100 g hvedemel
75 g sukker
2½ dl mælk
50 g smør (smeltet)
1 spsk smør til stegning
Appelsincreme:
1 vaniljestang (kornene og den tomme stang)
½ l sødmælk
40 g majsstivelse
1 æggeblomme
75 g sukker
2 blade husblas
2 tsk sukker
1 lille glas orangelikør eller appelsinjuice
2 tsk fintrevet appelsinskal
1½ dl piskefløde (flødeskum)
Abrikossyltetøj:
15 tørrede abrikoser
75 g sukker
ca. 1½ dl vand
Pynt:
mandelsplitter
og appelsinstrimler(julienne)

  1. Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk. Tilsæt smør og resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab 30 min.
  2. Steg pandekagerne ved god varme på en slip let-pande, der er ca. 20 cm i diameter. Steg kun den første pandekage i smør, for der er rigeligt fedtstof i dejen til at stege i.
  3. Creme: Kom vaniljekorn og -stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblomme og sukker. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min.
  4. Læg husblasbladene i blød i koldt vand 5-10 min. Knug vandet ud, kom husblassen i den varme creme og rør, til den smelter. Hæld cremen i en skål og drys med sukker. Lad cremen blive kold og smag den til med orangelikør og appelsinskal. Vend letpisket flødeskum i cremen.
  5. Smør pandekagerne med cremen og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager i et fad med lukningerne nedad.
  6. Abrikossyltetøj: Hak abrikoserne fint og kog dem i en gryde under låg med sukker og vand. Abrikoserne skal småkoge ca. ½ time ved svag varme. Blend evt. til ensartet konsistens. Smør syltetøjet i et jævnt lag på pandekagerne og drys med mandler og appelsinstrimler.
  7. Rådhuspandekagerne opbevares i køleskab, til de serveres samme dag.
Henter...