Ratatouille
Den kendte grøntsagsret fra provinsen Comté de Nice, hvor aubergine, tomater, courgetter og peberfrugt bliver bagt i ovnen eller kogt sammen til en duftende og smagfuld oplevelse. Du får det bedste resultat med solmodne grøntsager.
Ingredienser
1 stor aubergine
1 rød peber
1 gul peber
2 courgetter
1 stort løg
2 fed hvidløg
500 g modne tomater
3 spsk olivenolie
1 kvist frisk rosmarin
1 tsk groft salt
sort peber.
Sådan laver du ratatouille:
1. Varm ovnen op til 200 grader. Skær aubergine, peberfrugter og courgetter ud i grove tern. Skær løget i smalle både og hvidløg i tynde skiver. Halvér tomaterne.
2. I en stor pande varmes 2 spsk af olien op. Kom auberginer i og steg dem i 5 minutter ved middel varme til de begynder at tage farve.
3. Kom dem i et ovnfast fad sammen med alle de øvrige grøntsager og vend det sammen med resten af olien, salt og godt med sort peber. Riv bladene af rosmarinen og drys dem i retten.
4. Bag retten i den varme ovn i 30-40 min. Vend i grøntsagerne halvvejs. Lad ratatouillen køle lidt af, så den er lunken, når den spises – der smager den bedst.
Prøv også pasta med pistou