Nytår
SPONSORERET indhold

Ravioli med svampe og sprød selleri

Perfekt som små hapser inden selve forretten.

Foto: VK Stockimage/Nicoline Olsen
26. dec. 2015 | Opskrift | BoligLiv


Ravioli med svampe og sprød selleri

(6 pers.)

1 lille spsk. smør
100 g blandede rensede svampe
1 skalotteløg, fint hakket
2 fed hvidløg, meget fint hakket
1 dl hvidvin
2 dl fløde
et par kviste frisk timian
salt og peber fra kværn
½ spsk citronsaft
12 ravioli – disse er færdigkøbte
olivenolie til fritering
250 g knoldselleri – uden skræl

Sprøde parmesanflager:
100 g friskrevet parmesan

1. Lav først parmesanflagerne. Tænd ovnen på 200 grader. Fordel parmesanen i seks små bunker på en bageplade med bagepapir. Sæt i ovnen, og lad osten smelte ud og blive sprød – det tager ca. 8-10 minutter.  Lad dem køle af på bagepapiret.

2. Kom smør i en kasserolle, og lad det bruse af. Steg svampene sprøde i smørret, og tag så to spsk. fra. Kom løg og hvidløg ned til de resterende svampe. Lad løgene tage farve, og tilsæt hvidvin. Reducer til halvdelen, og tilsæt fløde og timian. Kog det yderligere ind, og smag til med salt og peber. Når saucen er cremet, tilsættes citronsaft. Tag af blusset, og blend saucen med en stavblender.

3. Kog ravioli, som anvist på pakken, og afdryp.

4. Kom olie i en gryde, og snit sellerien fint på juliennejern. Fritér selleri, og afdryp på fedtsugende papir. Krydr med salt og peber.

5. Kom saucen tilbage på blusset, og læg ravioli i. Lad dem tage varme, så saucen lægger sig godt rundt om. De må endelig ikke få for meget, så hellere koge dem lidt mindre i vandet. Anret svampe, ravioli og  selleri på en stor spiseske. Sæt parmesanflagen ved siden af.

► SE OGSÅ: Champagne cocktail
► SE OGSÅ: Nytårsmenu: Sådan laver du den perfekte nytårsmenu
► SE OGSÅ: Her er din guide til den perfekte nytårsaften