Regnbuestykker
SPONSORERET indhold

Regnbuestykker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En god gammel kending i luksusudgave

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
30. apr. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 12. stykker)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 10 min.
Frysetid: 1 time
Fryse-egnet
Chokoladebunde:
75 g mørk chokolade
75 g mandler eller hasselnødder
1 dl æggehvider (ca. 3 stk.)
125 g sukker
¾ l jordbæris
¾ l chokoladeis
¾ l vaniljeis

  1. Bunde: Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
  3. Hak mandler eller nødder til fint mel i en foodprocessor.
  4. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend smeltet chokolade og nøddemel i massen og smør den ud på en bageplade med bagepapir til en rektangel ca. 30 x 40 cm. Sæt pladen i ovnen i 18-20 min.
  5. 5. Mærk, om kagen er gennembagt og vend den ud på sukkerdrysset papir. Rul den jævnt flad med en kagerulle, træk forsigtigt bagepapiret af og lad kagen afkøle.
  6. Sæt isen i køleskabet og lad den blive blød som softice.
  7. Skær kagen ud i 2 bunde, der passer i en form ca. 18 x 26 cm. Læg et stykke bagepapir i formen og derefter en kagebund. Læg et lag is, glat overfladen og frys 30 min. Læg et nyt lag is, glat overfladen og frys igen 30 min. Læg det sidste lag is, glat overfladen og læg den anden kagebund over. Tryk den let til og sæt formen i fryseren mindst 1 time.
  8. Vend iskagen ud af formen og skær den i rektangler eller kvadratiske stykker. Pak dem ind i frysefilm eller poser, indtil de skal nydes.