Ricottatærte
SPONSORERET indhold

Ricottatærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. maj. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
150 g hvedemel (2½ dl)
2 spsk flormelis
100 g smør
100 g kvark
Fyld:
250 g ricotta
175 g sukker (ca. 2 dl)
2 æg
50 g rosiner
50 g syltet appelsinskal
25 g mandler (flækkede)
revet skal af 1 citron
Drys:
flormelis og revet citronskal

  1. Findel smørret i mel og flormelis og bland kvark i. Saml dejen. Hvis den er for blød, må der æltes lidt mere mel i. Lad dejen hvile koldt en halv times tid.
  2. Fyld: Rør ricotta med sukker og rør æggene i. Bland de øvrige ingredienser i.
  3. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform med den udrullede dej. Kom fyldet i.
  4. Bag tærten ved 185 grader i 30 min.
  5. Drys tærten med sigtet flormelis og evt. lidt fintrevet citronskal, før den serveres.