Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Rimet laks.

Opskrift på rimet laks

Rimet laks

”Rimet” er en gammeldags saltkonserveringsmetode. Denne laks er ikke saltet nok, til at den er rigtig konserveret, men nok, til at den er bedst i tynde skiver med en kold øl til.

Bedømmelse
Rimet laks til 4 personer

Rimet laks

 

700 g helt frisk lakseside
med skind
¾ spsk. salt
½ spsk. sukker
½ tsk. knust peber
1 spsk. hel kommen
1 potte frisk dild
4 skiver citron


Tilbehør: brød og smør

Sådan laver du rimet laks


1. Læg laksesiden i et fad. Bland salt, sukker og peber sammen. Rist kommen på en lille pande, og knus den i en morter. Drys fiskekødet med saltblandingen og kommen.

 

2. Dæk fisken med køkkenfilm, og stil den i køleskabet til næste dag. Vend gerne fisken et par gange undervejs.

 

3. Skær laksen i tynde skiver, og server dem drysset med dild og citron. Spis laksen med brød til forret.

 

4. ”Rimet” er en gammeldags saltkonserveringsmetode. Denne laks er ikke saltet nok, til at den er rigtig konserveret, men nok, til at den er bedst i tynde skiver med en kold øl til.

Tip

Sørg for, at laksen er helt friskfanget. Frys af hygiejnehensyn laksekødet ind, inden det skal bruges!

Ingredienser

5

Tilberedning

ca. 0 MIN.

Type

Fisk

Specialkost

Kategori

Frokost

Nationalitet

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok