Ris a la mande og kirsebærsauce
Foto: Jes Buusmann | Ris a la mande og kirsebærsauce til jul.
Hendes Verden

Ris a la mande og kirsebærsauce

Ris a la mande og kirsebærsauce

Del på

En skøn ris a la mande med kirsebærsauce afslutter en god julemiddag.

Af Bente Nissen Lundsgaard 02.nov.2015 Mad

Ris a la mande med kirsebærsauce til 4 personer

Ris a la mande med kirsebærsauce

Ris a la mande
1 dl grødris
1 dl vand
½ liter let- eller sødmælk
1 flækket udskrabet vaniljestang
2-3 spsk. sukker
50 g mandler
3 dl piskefløde


Kirsebærsauce
1 glas dessertkirsebær (ca. 400 g)
1½ spsk. majsstivelse
½ dl koldt vand
lidt sukker

Sådan laver du ris a la mande med kirsebærsauce

Kog 1 dl grødris et par min. i 1 dl vand. Tilsæt ½ liter let- eller sødmælk og en flækket udskrabet vaniljestang.

 

Lad det koge ved svag varme ca. 50 min. under låg.

 

Rør nogle gange undervejs, så grøden ikke brænder på.

 

Tag vaniljestangen op. Rør 2-3 spsk. sukker i grøden. Afkøl grøden. Skold, smut og hak 50 g mandler. Gem en hel mandel. Rør mandler og vaniljekorn i grøden.

 

Vend flødeskum af 3 dl piskefløde i. Kom risalamanden i en skål.

 

Gem den hele mandel heri. Stil skålen tildækket i køleskabet, til den skal serveres.

 

Kirsebærsauce
Varm 1 glas, ca. 400 g, dessertkirsebær og lage op i en gryde. Rør 1½ spsk. majsstivelse ud i ½ dl koldt vand, og rør det i. Kog saucen kort igennem. Smag evt. til med lidt ekstra sukker. Afkøl saucen.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...