Risalamande a la creme brulée
SPONSORERET indhold

Risalamande a la creme brulée

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den klassiske risalamande har her fået et ekstra twist og blevet til en creme brulée.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
22. nov. 2012 | Opskrift | Hjemmet
4-6 personer

Ingredienser

Risalamande a la creme brulée

 

Risengrød:
1/2 stang vanilje
60 g grødris
1,5 dl vand
3 dl mælk
1⁄4 tsk salt
1 1/2 spsk sukker


Endvidere:
2 pasteuriserede æg
2 1⁄2 piskefløde
75 g smuttede mandler (hakket + 1 hel)
1 citron (usprøjtet)
50 g rørsukker

  1. Tænd ovnen på 140 grader. Tilbered grøden:
  2. Skyl risene i koldt vand, kom dem i en gryde med vand og giv dem et opkog. Rør rundt og tilsæt den flækkede vaniljestang, mælk og salt. Giv det et opkog under omrøring, og lad så grøden simre under låg i ca. 35 min. Rør sukker i grøden og hæld den i en skål til afkøling.
  3. Pisk æg og vaniljefløde let sammen i en skål og pisk lidt af den varme grød i. Rør det op i den varme grød og rør resten af fløden i. Tilsæt mandler (og evt. 1 hel) og fintrevet citronskal.
  4. Fordél riscremen i 4-6 lave, ovnfaste skåle og sæt dem i ovnen i 30 min. Lad dem afkøle og sæt dem i køleskab. Drys rørsukker over cremen og gratinér dem under grillen i 2-3 min. eller brug en lille gasflamme til at gratinere med. Overfladen skal blive til en tynd hinde af sprød karamel.