Risotto
SPONSORERET indhold

Risotto med med røget ost, rucola og valnødder

Uhmm! Risotto er italiensk comfort food i verdensklasse. Vi erstatter parmesanosten med en god røget gouda, og retten fremstår enkel og utrolig velsmagende. Prøv selv.

03. sep. 2013 | Opskrift | BoligLiv

Italiensk comfort food i verdensklasse. Vi erstatter parmesanosten med en god røget gouda, og retten fremstår enkel og utrolig velsmagende.

Risotto med røget osst, rucola og valnødder

Tid: ca. 30 min. (4 pers.)
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1,2 liter grønsagsbouillon
1 bakke rucola, ca. 100 g
100 g røget gouda, f.eks. fra Naturmælk
75 g valnødder
salt og peber

1. Hak løg, og pres hvidløgene.

2. Varm olie og smør i en sauterpande, og svits løg, hvidløg og risottoris, til risene er gyldne. Hæld hvidvin på, og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon, og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 min., til de er møre og bouillonen kogt ind.

3. Skyl rucolaen, og slyng den tør. Tag lidt rucola fra til pynt. Hak resten af rucolaen groft. Høvl lidt af osten til pynt. Riv resten af osten på den grove side af et rivejern.

4. Vend rucola, ost og hakkede valnødder i risottoen, og lad osten smelte. Smag ris-ottoen til med salt og peber. Top med ost og rucola.

RØGET GOUDA ryges over halm for at få den karakteristiske røgede smag, som gør den utrolig delikat. Osten er gul og fast, og netop den pikante røgsmag gør osten særlig velegnet, f.eks. i sovs, som fyld i salater og i risotto.

LÆS OGSÅ: Hverdagsklassiker med kødboller og pesto

LÆS OGSÅ: Nem hverdagsmad: Fuldkorn på menuen