Risrand med kirsebærsovs
SPONSORERET indhold

Risrand med kirsebærsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
12. okt. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Risrand med kirsebærsovs

 

Arbejdstid: 1 time
Hviletid: ca. 4 timer
Ikke fryse-egnet


(8-10 personer)


Risengrød:
1 dl risengryn
1 dl vand
½ liter sødmælk
¼ tsk groft salt
½ stang vanilje
2 spsk sukker
100 g syltet appelsinskal
100 g mandler (hakkede + evt. 1 hel til mandelgave)
100 g sukker
1 dl vand
5 blade husblas
6 æggeblommer (pasteuriserede)
¼ dl Grand Marnier, cognac eller appelsinsaft
2½ dl piskefløde (letpisket flødeskum)

Pynt: syltede kirsebær og syltet appelsinskal

Kirsebærsovs:
1 glas syltede kirsebær (ca. 500 g)
1½ spsk majsstivelse (maizena)

  1. Kog vand og ris i en tykbundet gryde i ca. 10 min. Hæld mælk og salt i, og bring grøden i kog under omrøring.
  2. Rør jævnligt over hele bunden, så grøden ikke brænder på. Kog ved svag varme ca. 45 min.
  3. Rør sukker og kornene af vaniljestangen i og afkøl risengrøden i køleskabet.
  4. Rør appelsinskal og mandler i den kolde risengrød. Kog sukker og vand til en lage. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.
  5. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og kom den i den varme lage. Pisk æggeblommer skummende, og tilsæt den varme lage under piskning.
  6. Tilsæt derefter Grand Marnier, cognac eller appelsinsaft. Vend æggemassen sammen med rismassen, og vend flødeskum i.
  7. Tilsæt evt. en hel mandel til mandelgave. Hæld massen i en randform. Sæt den i køleskabet og lad den stivne mindst 2 timer.
  8. Dyp randens bund i en skål med varmt vand og vend den ud på et fad.
  9. Lav kirsebærsovs: Rør majsstivelsen ud i en kop med 3 spsk kold kirsebærsaft. Kog 4 dl af kirsebærsaften op og pisk majsstivelsen i, kog sovsen ved svag varme i 3-4 min.
  10. Kom hele bær i og servér sovsen lun til risranden.