Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 30 min.
Trækketid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
2 stk. kyllingebryst uden skind (eller ca. 200 g koldt kyllingekød)
1 spsk olie (neutralt smagende, f.eks. rapsolie)
2 tsk stærk karry
2 dl langkornede ris (160 g)
3 1/2 dl vand
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
250 g grønne bønner
evt. 100 g mandler (smuttede)
- Varm olien i en gryde og rist karryen. Tilsæt risene, og lad dem opsuge olie. Tilsæt vand og salt og bring det i kog.
- Læg kyllingebryst i en si, krydr med lidt salt og peber, og sæt sien over gryden med kogende ris. Damp kødet under låg ca. 12 min., til det er gennemvarmt.
- Smag på risene, om de er færdige, og kog evt. lidt videre. Sluk, kom bønnerne i, og lad dem trække i de varme ris 5-10 min.
- Pluk eller riv det kolde kyllingekød – det trevler let, hvis det bliver skåret. Bland kyllingekød og evt. grofthakkede mandler i rissalaten, og smag til med salt og peber. Lad rissalaten køle af.
- Hvis den kommer i madkurven lun, skal den spises inden for et par timer.