Rissalat med kylling og karry
SPONSORERET indhold

Rissalat med kylling og karry

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

God og mættende rissalat - nem at lave, hvis du har en rest kylling tilovers.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
15. maj. 2012 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 30 min.
Trækketid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
2 stk. kyllingebryst uden skind (eller ca. 200 g koldt kyllingekød)
1 spsk olie (neutralt smagende, f.eks. rapsolie)
2 tsk stærk karry
2 dl langkornede ris (160 g)
3 1/2 dl vand
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
250 g grønne bønner
evt. 100 g mandler (smuttede)

  1. Varm olien i en gryde og rist karryen. Tilsæt risene, og lad dem opsuge olie. Tilsæt vand og salt og bring det i kog.
  2. Læg kyllingebryst i en si, krydr med lidt salt og peber, og sæt sien over gryden med kogende ris. Damp kødet under låg ca. 12 min., til det er gennemvarmt.
  3. Smag på risene, om de er færdige, og kog evt. lidt videre. Sluk, kom bønnerne i, og lad dem trække i de varme ris 5-10 min.
  4. Pluk eller riv det kolde kyllingekød – det trevler let, hvis det bliver skåret. Bland kyllingekød og evt. grofthakkede mandler i rissalaten, og smag til med salt og peber. Lad rissalaten køle af.
  5. Hvis den kommer i madkurven lun, skal den spises inden for et par timer.