Opskrift på ristede nødder og kikærter
SPONSORERET indhold

Ristede nødder og kikærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvis du laver disse ristede nødder med kikærter, får du flere fibre, mere protein og mindre fedt, men du kan også lave dem uden kikærter, hvis du vil spare tid. Eddiken tilfører dem en chipsagtig fornemmelse.

Af: Kicki Thomsen Foto: Anders Schønnemann
08. feb. 2016 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Af Louisa Lorang

1 dåse kikærter, ca. 240 g
olivenolie
salt
200 g blandede nødder, f.eks. ­cashewnødder og mandler
3 spsk eddike
salt
rosmarin, hakket

Sådan gør du

Dræn vandet fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand. Dryp dem godt af. Tør dem gerne i et rent viskestykke. Kasser de små hinder, der løsner sig, men gør ikke et nummer ud af at få alle af.

Vend dem forsigtigt med ­olivenolie, og bred dem ud på en bageplade. Bag dem ved 150 ­grader i 1 time og 15 minutter, eller til de er sprøde. Tag dem ud, og lad dem køle af.

Vend nødderne med eddike og salt, og steg dem sprøde i den varme ovn, ca. 15-20 minutter. Vend hakket rosmarin med ­nødderne de sidste 1-2 minutter.

Lad nødderne køle af. Bland det hele sammen, og opbevar det tørt og køligt (ikke i køleskab og ikke i plastik – det gør ­kikærterne bløde).

Tip: Hvis du skal opbevare blandingen i et par dage, så vent med at blande kikærter og nødder sammen. Så kan du nemlig tørre kikærterne igen, hvis de skulle blive bløde.