Ristede nye gulerødder med kold bearnaise
SPONSORERET indhold

Ristede nye gulerødder med kold bearnaise

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
07. jul. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 bdt nye gulerødder
1 spsk jomfru-olivenolie
salt og peber
Kold bearnaise:
½ dl vineddike
½ dl hvidvin
1 skalotteløg (fintsnittet)
1 bdt frisk estragon
5 sorte peberkorn
2 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche
salt og peber

  1. Bearnaise-essens: Kom vineddike, hvidvin, skalotteløg, et par hakkede stilke estragon og hel peber i en lille gryde og giv det et opkog. Skru lidt ned og lad det koge ind til ca. halvdelen. Si det over i en kop.
  2. Rør mayonnaise sammen med cremefraiche og smag til med bearnaiseessensen. Tilsæt finthakket estragon og smag til med salt og peber.
  3. Skrub eller skræl gulerødderne og steg dem langsomt møre på en pande med olie. Krydr med salt og peber og servér med kold bearnaise – som forret eller tilbehør til kød, fugl eller fisk.